Bel ons op: +32 (0)54/50 00 27 of e-mail ons: info@meubelendeconinck.be

Wat is de doelstelling van raamdecoratie?

Vroeger viel onder de term ‘raamdecoratie’ vooral overgordijnen en glasgordijnen.

Tegenwoordig zijn gewone overgordijnen en al helemaal glasgordijnen niet meer zo populair. Vandaag is er een bos aan mogelijkheden van vormen, kleuren, materialen en stijlen maar de nadruk ligt vooral op het doel van uw raamdecoratie.


Raamdecoratie voor elk doel

Voor elk doel dat u voor ogen heeft, bestaat er raamdecoratie die hieraan voldoet. Een van de grootste doelstellingen van raamdecoratie zijn privacy of afgeschermd zijn van de buitenwereld. Hiervoor bestaan oneindig veel variaties zoals volledige verduistering, halve verduistering, geen verduistering maar ondoorzichtig,… Babssfeer biedt u een gamma aan mogelijkheden. Contacteer ons voor advies of bekijk onze raamdecoratie.

Meer tips en advies?

Wij komen graag bij u langs met onze jaren ervaring en helpen u de beste raamdecoratie te kiezen.

Het klassieke gordijn verliest zijn nut niet

De klassieke gordijnen hebben hun nut nog niet verloren. Ze zijn niet weg te denken als het gaat om akoestiek. De geluiden worden gedempt en het holle uit uw interieur wordt weggewerkt.

Daarnaast zijn gordijnen samen met shutters en lamellen nuttig om het zonlicht buiten te houden en 's avonds de woning toch sfeervol te maken.

Tijdens de zomer kunt u met gordijnen de warmte buiten houden. Daarom kan er een aangepaste voering voor uw gordijn voorzien worden. Er bestaan voeringen die de zon echt gaan reflecteren en tevens ook uw gordijn beschermen tegen verkleuring en slijtage. Tijdens de wintermaanden houden ze de warmte in huis.

Het gebruiksvriendelijke doel van raamdecoratie

Om het plaatje compleet te maken kan u uw raamdecoratie volledig gaan automatiseren met als oogmerk optrekkoorden en sukkelen om de raamdecoratie op of neer te laten, tot het verleden te laten behoren. Het enige wat u hoeft te doen is bij ieder raam stroom voorzien zonder schakelaars.

Ziet u op tegen al dat kapwerk? Dan kan u overstappen naar batterijmotors. Deze motors kunnen uw gordijn tot 260 keer op en neer laten gaan met één oplaadbeurt van de batterij en zijn dus erg nuttig. Deze kan u eenvoudig opladen zoals een gsm. Met de afstandsbediening kan u de gordijnen één voor één bedienen of allen tegelijk.

U heeft zin gekregen in nog meer tips, advies en handige oplossingen? Wij komen graag bij u langs met onze jaren ervaring en helpen u de beste raamdecoratie te kiezen. Contacteer ons vandaag nog.

Vraag informatie aan over raamdecoratie

Blijf op de hoogte van de trends en realisaties