Bel ons op: +32 (0)54/50 00 27 of e-mail ons: info@meubelendeconinck.be

Raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer is nog steeds het centrale punt in uw woning. Het is dan ook belangrijk dit centrale punt gezellig en mooi in te richten. Het spreekt voor zich dat de raaminrichting bedoelt voor de living niet bepaald geschikt is voor de slaapkamer, en andersom. Toch vinden mensen het lastig om te bepalen welke vorm van gordijnen in welke ruimte moet komen. Omdat raamdecoratie uw interieur volledig maakt, delen we in deze blog graag onze kennis om u de ideale en juiste raamdecoratie voor uw woonkamer te laten kiezen.

De inrichting van uw woonkamer

De huiskamer is een plaats waar veel lichtinval gewenst is. Uiteraard wilt u soms het felle zonlicht verminderen maar het is niet de bedoeling de woonkamer volledig te verduisteren. Daarom is een transparant rolgordijn of semi-transparant rolgordijn op maat een goede keuze. Deze gordijnen verminderen het felle zonlicht maar laten wel nog voldoende daglicht door.

Jaloezieën voor uw woonkamer

Houten en aluminium jaloezieën filteren hinderlijk licht maar laten wel het daglicht binnen. Het verschil tussen deze materialen is de uitstraling. Houten jaloezieën zijn vooral geschikt in een landelijk, stijlvol maar ook strak interieur. Aluminium jaloezieën zijn vooral geschikt in een Scandinavisch interieur. Het grote voordeel van jaloezieën zijn dat ze warmte binnenhouden. Veel warmte verdwijnt via het raam, maar dankzij jaloezieën blijft die warmte binnen.

Woonkamer inrichting met vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieker in de living. Ze zijn stijlvol, gezellig en hebben hun nut bewezen. Vaak worden deze in combinatie met normale gordijnen opgehangen. Vouwgordijnen zijn er in allerlei stofsoorten, motieven en kleuren. De gekozen stof of keur bepaald grotendeels de sfeer in een huiskamer


Duorolgordijnen in de woonkamer

Duorolgordijnen zijn een vrij nieuw product en zijn in een korte tijd erg populair geworden. Dit rolgordijn bestaat uit twee achter elkaar hangende lagen stof waardoor het zonlicht op een mooie manier wordt gefilterd. Zet je de transparante banen tegenover elkaar dan komt er licht van buiten naar binnen. Als je de gesloten baan tegenover de open baan zet, is het duorolgordijn ‘dicht’. Maar door de een semi-transparante stof, verduisterd hij niet en komt er nog steeds wat licht doorheen.


Een sfeervolle woonkamer met houten shutters

Met houten shutters in de woonkamer geeft u uw woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling. Ze zijn te gebruiken als zonnewering of als decoratief element in de kamer. De houten luiken geven je meteen een zuiders gevoel. U heeft bovendien veel mogelijkheden om de lichtval in uw huiskamer aan te passen naar uw wens.

Geen inkijk in de living met plissé gordijnen

In de living kan de inkijk van buiten naar binnen storend zijn. Voor dit probleem zijn plissé gordijnen een goede oplossing. Bij een plisségordijn kan namelijk gekozen worden voor een top down bottom up uitvoering, dit houdt in dat u het plisse gordijn in het middengedeelte van het raam kan hangen en zowel aan de boven als onderzijde open kan doen. Hierdoor behoudt u uw daglicht en zorgt u ervoor dat de inkijk naar binnen wordt beperkt.


Raamdecoratie voor elke huiskamer interieurstijl

Babssfeer biedt een groot assortiment raamdecoratie voor elk doel, elk interieur en ieders stijl. Maak vrijblijvend een afspraak en wij komen tot bij u om kennis te maken met ons assortiment en mogelijkheden. Persoonlijk advies en elke keuze die u maakt, wordt op maat gemaakt.

Vraag informatie aan over raamdecoratie

Blijf op de hoogte van de trends en realisaties