Bel ons op: +32 (0)54/50 00 27 of e-mail ons: info@meubelendeconinck.be

Raambekleding werkt energiebesparend

De dagen worden steeds kouder en we zetten allemaal de verwarming hoger. Maar wist u dat raambekleding ook een energie besparende werking kan geven? Het is alvast een eerste stap de gordijnen's avonds te sluiten. Daarmee houdt u de warmte in de winter beter in huis. Een andere belangrijke tip is gordijnen of andere raamdecoratie niet voor de verwarming te hangen. Er gaat dan veel warmte verloren. Dit geldt ook voor kasten en bankstellen: houd de verwarming vrij.

Isolerende gordijnen

Ondertussen bestaan er al veel soorten gordijnen die isolerend werken en stijlvol zijn. Zo beschikken plissé gordijnen in het bijzonder over een goede isolatie. De dubbele plissé gordijnen hebben een honingraatstructuur met horizontale luchtkamers, deze zorgen voor een goede isolatie. Wilt u nog betere isolatie, de dubbele plissé gordijn met een speciale aluminium coating aan de binnenzijde is dan een goede oplossing.

Enkel glas en raamdecoratie

Ondertussen zijn de meeste woningen voorzien van dubbel glas maar nog steeds zijn er woningen met enkel glas. Om te vermijden meteen al uw ramen te vervangen kan u gebruik maken van isolerende raamdecoratie. Enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding isoleert zelfs beter dan dubbel glas.

Dubbele plisségordijnen of duettes met aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Het aluminium houdt de koude buiten, en de warmte binnen.

 


Goede raamdecoratie zorgt voor een lage energiefactuur

Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan de energiebesparing oplopen tot wel 275 m3 gas, ofwel 180 euro per jaar (prijspeil 2016-2017). Minder stoken is niet alleen financieel voordelig, maar beperkt ook de uitstoot van CO2.

Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen warmer aan. Ook is er minder tocht. Mogelijk kan de verwarming daardoor een graadje lager staan. Dat kan op jaarbasis tot zo'n 6 procent op de verwarmingskosten schelen.

Het loont dus de moeite om bij aanschaf van raambekleding te letten op de isolerende werking. Met name dubbele plisségordijnen met een speciale warmtereflecterende aluminium coating isoleren goed, in een vergelijking van verschillende soorten raambekleding.

Dit kan een goede energiebesparing opleveren. Met diverse soorten raambekleding heeft u dus een energiebesparende zonwering en een mooie decoratieve of een karakteristieke raamdecoratie in één.


Ventilatie van de woning

Deze maanden is het koud, sluit u de ramen en de raamdecoratie. Maar ventileren is belangrijk. Daarom moeten de ventilatieroosters in uw ramen dag en nacht open staan. Hangt u bijvoorbeeld een rolgordijn op, zorg dan dat er bovenaan over de volle breedte een spleet is van 5 mm dat de lucht kan passeren. Zo kan de lucht toch worden ververst. U wil ook graag isolerende raamdecoratie op maat voor uw woning? Maak een vrijblijvende afspraak met Babssfeer en we bekijken samen de mogelijkheden.

Vraag info aan over isolerende raamdecoratie

Blijf op de hoogte van de trends en realisaties