Bel ons op: +32 (0)54/50 00 27 of e-mail ons: info@meubelendeconinck.be

De juiste raamdecoratie voor uw woning

De raamdecoratie in uw woning zorgt voor sfeer, gezelligheid en het is een belangrijk detail om uw interieur af te maken. Bij de meesten is de raamdecoratie het allerlaatste waar ze aan denken bij de vele keuzes die een huis inrichten met zich meebrengt. Nochtans kan een gordijn een huis maken of kraken.

Om u op weg te helpen doorheen de vele keuzes, geven we graag enkele tips mee om de perfecte raamdecoratie voor uw woning te kiezen.

De plaats en het doel van de raambekleding

Allereerst moet bekeken worden wat het doel is van de raambekleding in elke kamer. Raamdecoratie in de woonkamer of in de slaapkamer heeft niet hetzelfde doel voor ogen. In de slaapkamer moet raamdecoratie verduisterend zijn voor een aangename nachtrust. In de woonkamer is het dan weer de bedoeling privacy te scheppen en eventueel zonlicht te verminderen.

Ook wat de warmte betreft is het belangrijk de juiste raambekleding te kiezen. Gordijnen die de warmte binnenhouden in de winter maar die ook de warmte buiten houden tijdens de zomermaanden. Zo houden bijvoorbeeld houten jaloezieën en rolgordijnen warmte tegen waardoor er minder warmte verloren gaat.

Uiteraard is voor elk van uw wensen en doelen een gordijn voorzien. Maar het is niet makkelijk uw weg te vinden doorheen de vele mogelijkheden. Welke bekleding is het meest geschikt voor een bepaald doel dat bovendien past in uw interieur. Babssfeer heeft jaren ervaring in raamdecoratie en komt dan ook graag bij u langs om persoonlijk advies mee te geven aan de hand van de ruimte en uw wensen.


Match de stijl van uw woning met de raamdecoratie

Houd rekening met de stijl van uw woning en welke kant u daarmee uit wil. Het is best te kiezen om uw interieur en raamdecoratie in dezelfde lijn te laten lopen als de stijl van uw woning.

Vanzelfsprekend heeft elke woningstijl raambekleding die passend is. Met een industrieel, modern of strak interieur gaan bijvoorbeeld aluminum jaloezieën of lamellen goed samen. Bij een landelijk interieur passen dan weer vouwgordijnen of houten jaloezieën goed. Heeft u een klassieker interieur? Dan komen vouwgordijnen prachtig tot hun recht.

Kijk naar de stijl van uw interieur en kies op basis daarvan uw raamdecoratie uit. Dit zorgt voor een mooi geheel in de kamer.


De perfecte kleur voor uw raambekleding

Eens het doel en de stijl van de gordijnen zijn gekozen, moet er nog een kleur gekozen worden. Een van de belangrijkste dingen die de look en invloed van de raamdecoratie bepalen, is de kleur.

Kies voor een harmonieus effect door de kleuren van uw gordijnen af te stemmen op die van uw interieur. De kleur van uw raambekleding bepaald ook hoe de ruimte wordt gezien. Wilt u bijvoorbeeld de ruimte graag optisch groter doen lijken? Kies dan voor raamdecoratie met bleke kleuren en eenvoudige texturen. Drukke designs doen de ruimte juist kleiner lijken. Verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer en horizontale strepen de breedte van de kamer.

Het is erg belangrijk een mooi geheel te creëren in het interieur. Dit wil niet zeggen dat de meubels, de muren en de raamdecoratie dezelfde kleur moet hebben. Het is perfect mogelijk bepaalde kleureffecten te laten terugkomen.


Om wegwijs te raken in het kleurenpallet, de structuren en designs die passen bij uw interieur, kunt u steeds beroep doen op Babssfeer. Wij komen bij u langs en adviseren u met onze jaren ervaring. Onze advies zal gebeuren op basis van welke sfeer u wil uitstralen, welk doel u voor ogen heeft en de stijl van uw interieur.

Persoonlijk gordijnadvies bij uw keuze

Om u een correct advies te kunnen geven komt Babssfeer graag bij u langs. Op deze manier zien we de ruimte en ervaren we meteen wat de ruimte doet en hoe u ze wil veranderen. Omdat Babssfeer al uw raamdecoratie op maat laat maken, meten we bij ons bezoek meteen uw ramen op. Zo kunnen we u perfect op maat gemaakte raamdecoratie afleveren.

Vraag informatie aan over raamdecoratie

Blijf op de hoogte van de trends en realisaties