Bel ons op: +32 (0)54/50 00 27 of e-mail ons: info@meubelendeconinck.be

Alles over kleur- en interieurtrends in 2017

Het nieuwe jaar is in zicht en misschien is uw interieur wel toe aan een nieuw kleurtje? Omdat u niet kunt achterblijven geven we u graag de interieur- en kleurtrends van 2017 mee.

De kleur van uw ruimte in huis is één van de grootste sfeermakers voor het interieur. Kleuren kunnen kamers visueel verruimen, een bepaalde stijl uitstralen en ze zorgen voor heel wat sfeer en gezelligheid. Elke kleurtrend heeft zijn charme en creëert een bepaald gevoel.

Kleuradvies aanvragen

Vraag nu vrijblijvend kleuradvies aan en tover uw interieur om.

Uw interieur in 2017

Elk jaar opnieuw zijn er bepaalde kleuren en stijlen die de trend zullen bepalen. Ook dit jaar is het niet anders. Vorig jaar waren de pastelkleuren, bleke kleuren en wit heel erg in de mode. Dit jaar wordt ons interieur volwassen. Dit wil zeggen dat de zachte en liefelijke kleuren in huis vervangen worden door diepere en warme kleuren, zoals bruin en terracotta.

In het algemeen gaan we dit jaar voor een warmere sfeer in huis en dat betekent ook veel meer donkere kleuren, in plaats van het lichte kleurenpalet dat we nu nog vaak terugzien.

Onder warme kleuren valt voornamelijk het bruine en het terracotta maar ook groen en blauw zijn dit jaar niet weg te denken als trend. Geen felgroen of felblauw, want we gaan voor donkere kleuren, maar meer bepaald dondergroen en grijsblauwe tinten. Deze kleuren sluiten trouwens erg goed aan bij een Scandinavische interieurstijl.

Ook de natuur in huis brengen is de trend van 2017. Daarom is groen de trendkleur in samenhang met het gebruik van veel planten in uw woning.

Een warm interieur met accenten

Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook de materialen. Goud, brons, koper en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in ons interieur.

Als u uw interieur volledig wil afmaken en tegelijkertijd de trend volgen, gebruikt u dus donkere interieurkleuren met accenten in brons, koper en goud. We gaan voor een warme maar tegelijk heel volwassen en stijlvolle interieurstijl dit jaar. 

U weet niet goed hoe hieraan te beginnen of welke trendkleuren van 2017 het beste passen bij uw interieur? Babssfeer interieurstylist biedt de oplossing. Wij komen langs bij u thuis en verlenen advies van tapijt, raamdecoratie, verlichting, kleuren tot het meubilair.

U wil ook graag vrijblijvend kleuradvies aanvragen? 

Blijf op de hoogte van de trends en realisaties